skip to Main Content

Pivoterende deuren op maat met centraal of excentrisch gepositioneerde pivotscharnieren

Innovatieve pivoterende scharnieren met comfortsluiting die moeiteloos een design statement in uw interieur creëren.

Het unieke “Room Divider” concept beschikt standaard over onzichtbare pivotscharnieren met een ingebouwde hightech comfortsluiting. De veertechniek werkt actief in beide draairichtingen en laat de deur naar wens 90°, 180° of 360° openen. De scharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150kg zware deur vederlicht te bedienen. De filosofie laat eveneens toe de deur in alle mogelijke richtingen te laten open draaien. Bij een centrale pivot opstelling kan de deur dus oneindig rond draaien.

Excentrisch of centraal pivoterende deuren?

Onze pivoterende scharnieren zijn ontwikkeld om zowel excentrisch als centraal gebruikt te worden. Er is een kleine en grote versie van de scharnier. De kleine versie is ontworpen voor deuren tot maximaal 1250mm breedte en wordt op 130mm bevestigd. Bij bredere deuren kan naar keuze met een excentrische of centrale pivotpositie gewerkt worden, waarbij we met de excentrisch opstelling een 1/3 verhouding hanteren voor de positie van het scharnierpunt. Alle Maxi-Doors deurpanelen kunnen uitgerust worden met deze techniek.

Er is dus een ruime keuze uit volle deuren, glazen pivoterende deuren en glazen kaderdeuren met een aluminium frame voorzien van helder, gezuurd of gekleurde beglazing.

Back To Top