skip to Main Content

Hoe zorg je ervoor dat je stalen deuren er mooi blijven uitzien?

Stalen deuren zijn tegenwoordig enorm populair vanwege hun moderne en eigentijdse uitstraling. De stalen look past perfect in industriële en moderne interieurs en wordt vaak gebruikt als room divider of als statement piece in de woonkamer. Maar hoe zorg je ervoor dat je stalen deuren er mooi blijven uitzien? Hier zijn een paar tips voor het onderhoud van stalen deuren.

Het onderhoud van stalen deuren is relatief eenvoudig en vereist geen bijzondere technieken. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen met een zachte doek of een stofzuiger met een borstelhulpstuk. Als er vlekken op de deuren zitten, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek om ze voorzichtig schoon te maken. Gebruik geen schurende middelen of chemicaliën die de afwerking van de deuren kunnen beschadigen.

Bij het schoonmaken van de deuren moet je ook aandacht besteden aan de scharnieren en het hang- en sluitwerk. Maak deze schoon en controleer regelmatig of ze nog goed werken. Smeer de scharnieren en het hang- en sluitwerk indien nodig met een beetje olie of smeermiddel om ervoor te zorgen dat de deuren soepel blijven bewegen.

Binnendeuren met een stalen look zijn vaak gemaakt van aluminium of kunststof met een stalen uitstraling. Het onderhoud van deze deuren is vergelijkbaar met dat van stalen deuren. Reinig ze regelmatig met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende middelen en chemicaliën die de afwerking kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat het hang- en sluitwerk goed werkt en smeer de scharnieren en het hang- en sluitwerk indien nodig.

Back To Top